Messor barbarus

Messor barbarus is de sterkste mierensoort, en ze komen van nature voor in de Amerika’s. Dit betekent dat als je in de Verenigde Staten of Canada woont, je waarschijnlijk op dit moment deze jongens in je huis hebt! Messor barbarus mieren zijn zo sterk dat ze andere insecten kunnen vangen met hun onderkaken en ze dan gebruiken als wapen tegen andere mieren.

Wat maakt Messor barbares zo sterk?

Messor barbares zijn de meest dominante en agressieve mierensoort ter wereld. Ze zijn ook een van de meest agressieve soorten die je in je huis zult vinden. Dit betekent dat ze zullen aanvallen als ze zich bedreigd voelen, of als je ze gewoon in de weg zit. Messor barbares worden ook wel “strong-jawed” mieren genoemd, omdat ze sterke kaken hebben waarmee ze bijna alles wat ze eten kunnen vastpakken. Messor barbares hebben ook zeer scherpe onderkaken die met gemak door je huis en familie kunnen scheuren als ze zich bedreigd voelen.

Waarom zieden Messor barbarus mieren?

Messor barbarus mieren hebben veel redenen waarom ze sissen, maar de belangrijkste is omdat ze zich voorbereiden om hun nest te verdedigen. Het nest is het centrum van de kolonie. Het is daar dat de volwassenen hun huizen bouwen. Als een insect het nest binnendringt, gaan de anderen in de kolonie in een verdedigingsstand die seeding wordt genoemd.

Het uitzaaien van M. barbarus is een typische reactie op een indringer. Wanneer een mierensoort gaat zaaien, komt dat omdat een koningin op het punt staat te bevallen, en de rest van de mieren probeert hun lichaam klaar te maken voor de grote stoot.

Wat kan een Messor barbarus mier kwaad maken?

Het is niet altijd de indringer die de woede van de mier krijgt. M. barbarus staat er ook om bekend wraakzuchtig te zijn, dus als een mier gestoken wordt door een andere mier en dan in stukken wordt gekauwd door een hond, bijvoorbeeld, zal de hond degene zijn die de prijs betaalt. Hoewel het meestal de indringer is die boos wordt, kunnen M. barbarus mieren erg overstuur raken als ze zich gekleineerd voelen, en als vergelding zullen ze steken.

Hoeveel weegt een Mesterbarus mier?

Mieren zijn over het algemeen zeer grote insecten, met de grootste bekende soort – de Braziliaanse Harpij – die een lengte bereikt van meer dan 6 inches (15 cm). Dat zijn heel wat giftanden! Dit zijn echter niet de hoektanden waarmee je een insect zou bijten en opeten – dit zijn onderkaken, of boventanden, die worden gebruikt om de jongen te voeden.

Categories: Dieren